Ticker

6/recent/ticker-posts

Απογραφή Στρατευσίμων Κλάσης 2020 (Γεννηθέντες 1999)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2020 (ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 1999)

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2017 (02 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανεξάρτητα με τη Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.

1. Οι στρατεύσιμοι που είναι κάτοικοι Ελλάδας κατά την προσέλευση τους στην πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους Στρατολογική Υπηρεσία ή ΚΕΠ ανεξάρτητα με την Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των κάτωθι δικαιολογητικών:
  • Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου
  • Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.
  • Βεβαίωσης ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr, καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.
2. Ειδικά, οι στρατεύσιμοι που διαμένουν στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του δικτυακού τόπου (www.stratologia.gr), υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους.
Για την επίτευξη ταχύτερης και πληρέστερης επικοινωνίας, οι στρατεύσιμοι οφείλουν να γνωστοποιούν κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e–mail).
Όσοι έχουν προβλήματα υγείας για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
Οι στρατεύσιμοι μπορούν να εκτυπώνουν από τη Δικτυακή Πύλη των Στρατολογικών Υπηρεσιών (www.stratologia.gr) Αποδεικτικό κατάθεσης ΔΑ πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό τους ή τον Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας τους.


Όσοι δεν τηρούν τις ανωτέρω υποχρεώσεις υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:
1. Ενός (1) μηνός πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
2. Δύο (2) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
3. Τριών (3) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
Τέλος οι μn εγγεγραμμένοι σε μητρώο αρρένων, οι οποίοι υποχρεούνται να απογραφούν (αδήλωτοι), προκειμένου να θεωρηθούν ως εμπροθέσμως καταθέσαντες οφείλουν να υποβάλλουν μέχρι την ανωτέρω καθορισμένη ημερομηνία στις Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας (Δημοτολόγια – γραφείο αρρένων του Δήμου), από την οποία να προκύπτει ότι υπέβαλαν δικαιολογητικά για την εγγραφή τους σε μητρώα αρρένων και εν συνεχεία θα πρέπει να απογραφούν εντός μηνός από την απόφαση εγγραφής τους στο Μητρώο Αρρένων.
Για οποιαδήποτε ερωτήματα ή απορίες, μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο ΚΕΠ Αλιάρτου – τηλ. 22680-23918 και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας Χειριστής θέματος: Ανχης (ΝΟΜ) Αναστάσιος Τσακιρίδης Τμηματάρχης Τμήματος. Μηχανογράφησης/Β4/ΓΕΕΘΑ - τηλ.2106574239, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια