Ticker

6/recent/ticker-posts

Ο ελληνικός πόλεμος της μπίρας

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση η ελληνική αγορά της μπίρας έχει εμπλουτιστεί τελευταία με απαστερίωτες και αφιλτράριστες μπίρες μικρής διάρκειας που παράγονται σε ελληνικά μικροζυθοποιεία. Στον χώρο όμως μαίνεται εδώ και χρόνια ένας πόλεμος με αμείωτη ένταση
Η αναζωπύρωση της διαμάχης μεταξύ μιας μεγάλης και μιας μεσαίας ζυθοποιίας φέρνουν στο προσκήνιο την αγορά της μπίρας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τι έχει συμβεί; Η διαμάχη της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα) με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, Alpha κ.α.) που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, πρόσφατα «άλλαξε πίστα» αφού στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη της πρώτης Δημήτρη Πολιτόπουλου έχει πλέον μπει και η μητρική εταιρεία Heineken στην Ολλανδία. Η εταιρεία του κ. Πολιτόπουλου κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Αμστερνταμ με την οποία ζητά από την Heineken N.V. και την ελληνική θυγατρική της, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αποζημίωση άνω των 100 εκατ. ευρώ!




http://www.protagon.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Να ρωτησετε να μαθετε γιατι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες που προσπαθουν να μπουν στα μαγαζιά της βόρειας ελλάδας τρώνε πόρτα. Αυτός που τους πετάει έξω εμφανίζεται σαν ο σταυροφόρος της ελληνικής μπύρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To εχω ακουσει και εγω αυτο παιδια, ειναι ντροπη τους να λενε οτι πολεμανε τις πολυεθνικες και να κανουν τα ιδια...στις μικρες ζυθοποιιες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή