Ticker

6/recent/ticker-posts

Μαθαίνοντας τις παγίδες του Διαδικτύου

2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργανώνουν το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, αύριο, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental.


Όπως ανέφερε μιλώντας στον BHMA FM ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης τις εργασίες του συνεδρίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming οι χρήστες του Διαδικτύου από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται σε πραγματικό χρόνο και από το vima.gr

Tο συνέδριο χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη, όπως ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, αφορά στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληροφοριών και τη βιομηχανική κατασκοπεία και αποσκοπεί να παρουσιάσει το πρόβλημα σε όλες του τις παραμέτρους.

Η δεύτερη ενότητα ασχολείται με το κυβερνοέγκλημα και τη νομοθεσία και σκοπό έχει την ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τη μετάλλαξη του εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο των αυτοκτονιών που τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η τρίτη ενότητα θα ασχοληθεί με το φαινόμενο του cyber bulling με σκοπό να προβληματίσει σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η «ιντερνετική καζούρα» στα παιδιά της σχολικής ηλικίας.

«Χιλιάδες παιδιά καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θέλουν να πάνε σχολείο εξαιτίας του cyber bulling» σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης και εξήγησε ότι στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πραγματικά περιστατικά, αλλά και συμβουλές για την ασφαλή περιήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι «ο ηλεκτρονικός υπολογιστής πρέπει να είναι πάντα σε δωμάτιο που έχουν πρόσβαση οι γονείς, Δεν πρέπει να κλειδώνεται το παιδί μέσα στο δωμάτιό του με πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή».

Παρατήρησε μάλιστα ότι τα παιχνίδια είναι μεν ασφαλή, αλλά με μέτρο. «Δεν μπορείς να αφήνεις το παιδί να παίζει με τις ώρες ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Το ανώτατο όριο είναι μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά ημερησίως» είπε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά και όχι τα παιδιά να είναι στο Διαδίκτυο και οι γονείς αλλού.

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθύμισε επίσης ότι «αν ένα παιδί αντιμετωπίσει περιστατικό bulling πρέπει αμέσως να μιλήσει στους γονιούς και τους δασκάλους ή τους καθηγητές του».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια