Ticker

6/recent/ticker-posts

Απίστευτη αδικία : Αφήνουν γυναίκες στα 50 χωρίς εισόδημα (video)

Στη φτώχεια και την εξαθλίωση οδηγούνται δεκάδες χήρες που πλήττονται από το νόμο Κατρούγκαλου που προβλέπει ηλικιακό κριτήριο χορήγησης των συντάξεων χηρείας.

Γυναίκες που έχασαν τον άντρα τους, καλούνται να ζήσουν για χρόνια χωρίς κανένα εισόδημα. Αυτό που ζητούν είναι τη κατάργηση του άρθρου 12 του συγκεκριμένου νόμου που προβλέπει ότι οι χήρες κάτω των 55 ετών θα λαμβάνουν σύνταξη μόνο για τρία χρόνια.
Δείτε  και εδώ


Αν δηλ. μια γυναίκα χάσει τον σύζυγο στα 50 της χρόνια θα πάρει σύνταξη μέχρι τα 53 και μετά θα πρέπει να βγει στην αγορά εργασίας.
Χωρίς κανένα έλεος, το κράτος γυρνάει την πλάτη στις χήρες υφαρπάζοντάς τους όσα προνόμια είχαν μέχρι χθες.


Εξαίρεση στον αυτού του κανόνα, όσες έχουν άγαμα και ανήλικα παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν.


Τότε, η σύνταξη χηρείας συνεχίζει να καταβάλλεται, ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου, για όσο διάστημα τα παιδιά είναι ανήλικα ή σπουδάζουν.


Αν η δικαιούχος συμπληρώσει τα 55 πριν τα παιδιά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, τότε θα χάσει προσωρινά τη σύνταξη όταν τα παιδιά γίνουν 18 ή 24, αλλά θα την ξαναπάρει διά βίου στα 67.


Η κ. Πόπη Δεληγιάννη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Star για την δική της περίπτωση και κάλεσε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να γίνουν μέλος της ομάδας που έχουν φτιάξει στο facebook ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματα που δικαιούνται.



ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ... από LAMIASTARGR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια