Ticker

6/recent/ticker-posts

Ιδρύεται φορέας διαχείρισης περιοχών Natura στην Εύβοια για προστατευόμενες περιοχές της Βοιωτίας!

Φωτό Αρχείου
Την ίδρυση φορέα διαχείρισης των περιοχών Natura στην Εύβοια προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Δευτέρα.

Πρόκειται αναμφίβολα, για θετική εξέλιξη η οποία, σε βάθος χρόνου, αναμένεται να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική προστασία περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ενισχύοντας ταυτόχρονα την παρουσία της χλωρίδας και της πανίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας, η Εύβοια στερείται ενός σημαντικού θεσμικού εργαλείου, γνωμοδοτικού χαρακτήρα, για την περιβαλλοντική προστασία, εργαλείο με το οποίο θεσμοθετούνται νέοι αυστηροί όροι δόμησης, αλλά και απαγορεύσεις ως προς τις χρήσεις γης.

Το υπουργείο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».
Σύμφωνα με αυτό, στην Εύβοια ιδρύεται ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας».

Στην περιοχή ευθύνης του περιλαμβάνονται συνολικά 16 περιοχές του δικτύου:

-Λίμνες Υλίκη και Παραλίμνη, σύστημα βοιωτικού Κηφισού, καταβόθρα Αλίαρτου. Συνολική έκταση 12.131 εκτάρια.

Δηλαδή ενώ οι φορείς της Βοιωτίας διαχειρίζονται τα ''δύσκολα''  όσο  αφορά την Κωπαΐδα άλλοι θα έχουν την επίβλεψη των προστατευομένων περιοχών εντός Κωπαΐδας και προφανώς θα λαμβάνουν και τις αντίστοιχες πιστώσεις.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια