Ticker

6/recent/ticker-posts

Δύο σχολεία της Αλιάρτου συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Δύο σχολεία του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κος Γεώργιος Ντασιώτης, απένειμε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 αναμνηστικούς επαίνους στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου και του Γυμνασίου Αλιάρτου για την Περιβαλλοντική δράση τους, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος .

Για πρώτη φορά η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου και του Γυμνασίου Αλιάρτου, συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, με καινοτόμες προτάσεις – δράσεις, οι οποίες βασίζονταν στην θεματική ενότητα Μείωση - Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωσης (3R: Reduce, Reuse, Recycle) ειδών και αποβλήτων, αλλά και την ευαισθησία των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος, οι μαθητές των σχολείων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, ανέπτυξαν διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις, χρησιμοποιώντας υλικά που είχαν. 

Εκτός από τους επαίνους οι μαθητές κέρδισαν από τον ΦοΔΣΑ και μία επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Θήβας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο . 

O Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, ανέφερε μεταξύ άλλων «…Γι’ αυτό και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η προστασία, η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί χρέος και ευθύνη του καθενός μας ξεχωριστά. Με απλές κινήσεις, με μικρή αλλαγή ορισμένων βλαβερών συνηθειών μας, μπορούμε να μειώσουμε τα απορρίμματα που παράγουμε, μπορούμε να εξοικονομήσουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους που μέχρι πρότινος σπαταλούσαμε, μπορούμε να δώσουμε νέα προοπτική, νέα ελπίδα στη γη μας και σε εμάς τους ίδιους… Ας μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός στη φύση είναι αξία του πολιτισμού μας, ισοδυναμεί με το σεβασμό στις επόμενες γενιές...». Στη συνέχεια συνεχάρη θερμά τους Διευθυντές των δυο σχολείων που συμμετείχαν καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας των σχολείων για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους στο διαγωνισμό. 

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, την οποία διοργάνωσε ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του.




Γραφείο Ενημέρωσης



Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια