Ticker

6/recent/ticker-posts

Ανακοινώθηκε το τιμολόγιο βιομηχανικής από Νομικό

Με 83 ευρώ/τόνο για τα 5 brix ως σημείο αναφοράς, για το εργοστάσιο του Δομοκού, καθιερώνοντας νέο σύστημα υπολογισμού της τελικής τιμής προς τους παραγωγούς βιομηχανικής ντομάτας και καταργώντας τις τρεις κατηγορίες brix, ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Νομικό το τιμολόγιο για τη φετινή σεζόν. Επιβεβαιώνοντας την «ΥΧ», που πρώτη είχε γράψει για τις φετινές αλλαγές που επιφέρει η εταιρεία στο τιμολόγιό της, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμη, ότι η τελική τιμή θα υπολογίζεται αναλογικά βάσει του μηνιαίου μέσου όρου brix και η εξόφληση θα γίνεται στο τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση του προϊόντος. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«1. ΤΙΜΕΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2018

Παράδοση Εργοστάσιο Αλιάρτου:

90€/τόνο τομάτας στα 5 Brix από τον Νομό Μαγνησίας

82€/τόνο τομάτας στα 5 Brix από τον Νομό Βοιωτίας

Παράδοση Εργοστάσιο Δομοκού:

83€/τόνο τομάτας στα 5 Brix από το νομό Φθιώτιδας και την περιφέρεια Θεσσαλίας

Παράδοση Εργοστάσιο Φαρσάλων:

80€/τόνο τομάτας στα 5 Brix από την περιφέρεια Θεσσαλίας

(Αναλογικότητα τιμής βάσει μηνιαίου μέσου όρου brix, υποχρεωτική χρήση Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης από τις Ομάδες Παραγωγών καθώς και τους μεμονωμένους)
Άμεση εξόφληση εμπορικής αξίας (στο τέλος του επόμενου μήνα από την παράδοση)
Πλήρη πίστωση αγροεφοδίων για τα δηλωθέντα καλλιεργούμενα στρέμματα
Mείωση ή διατήρηση υφιστάμενων τιμών πώλησης αγροεφοδίων στα πλαίσια περιορισμού του κόστους καλλιέργειας.
Και τα τρία εργοστάσια πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο καθεστώς της συνδεδεμένης επιδότησης και η οποία στο έτος αναφοράς 2016 καθορίστηκε στα 63,39 €/στρέμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν προθέσεις καλλιέργειας είτε μέσω των Εγκεκριμένων Ομάδων Παραγωγών είτε ως μεμονωμένοι καλλιεργητές στα γραφεία των Εργοστασίων».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια